كوچك يا بزرگ كردن بخش :.مناسبت روز
روز ملی مبارزه با استکبار جهانی و تسخیر لانه جاسوسی آمریکا

تسخیر لانه جاسوسی آمریکا

تسخیر لانه جاسوسی آمریکا اشاره به واقعه ای دارد که در روز 13 آبان سال 1358 اتفاق افتاد در جریان رخدادهای پس از انقلاب اسلامی دانشجویان پیرو خط امام با هدف وادار کردن آمریکا به استرداد شاه و اموال ملت ایران تصمیم به اشغال سفارت آمریکا گرفتند.اعضای انجمن های اسلامی دانشجویان دانشگاههای تهران، پلی تکتیک، صنعتی شریف، شهید بهشتی و.. گرد هم آمدند و طی یک راهپیمایی تا سفارت آمریکا از دیواره های سفارت بالا رفته و علیرغم مقاومت محافظین و آمریکایی ها، سفارت را به تصرف کامل در آوردند.به محض انتشار این خبر،مردم بسیاری با خشم و انزجار مقابل لانه جاسوسی تجمع کرده و از حرکت دانشجویان حمایت کردند.امام خمینی (ره)نیز در پیامی این حرکت را انقلاب دوم بزرگ تر از انقلاب اول نامیدند.پس از اشتغال سفارت آمریکا اسناد و مدارک انکارناپذیری دال بر دخالت آمریکا در امور داخلی ایران، به ویژه برای نابودی نهضت اسلامی، به دست آمده بود که چاپ و انتشار این اسناد،چهره بین المللی کاخ سفید را مخدوش کرد.